קרם לחות או נחות

קרם שמחירו 400 שקלים הוא לאו דוקא הכי טוב לעור הפנים. קבלו מידע מצמרר על הקרמים היוקרתיים שברוב המקרים מכילים נפט וחומרים משמרים

קרם לחות או נחות (צילום: iStock)
מאת: ניבה שקד

מעולם לא הקדשנו מחשבה לדרך הארוכה שבה מתגלגלים הקרמים היוקרתיים שלנו מרגע שיצאו את דלת היצרן בפריז או טייוואן עד למדפי החנויות: היצרנים מוכרים למשווקים, שמוכרים לחנויות, שמוכרות לנו. בדרך מחיר המוצר מתייקר פי 4 ממחירו ההתחלתי.

 

במצב כזה, היצרנים אינם משקיעים בחומרי גלם יקרים, כדי להמנע ממצב שבו מחיר קרם פנים ליצרן מתחיל ב- 200-300 שקלים. בנוסף, קשה לשמור בדרך הארוכה על איכות סבירה של המוצרים, כאשר הם עשויים מרכיבים הרגישים להתחמצנות ולחום. לכן, היצרנים מעדיפים לייצר קרמים זולים ולהשקיע יותר בטיפוח התדמית היוקרתית, שעליה אין פערי תיווך.

 

מים - האויב של קרם הפנים

הרכיב העיקרי שהופך את הקרם לזול עבור היצרן, הוא המים. מים מזוקקים הם הרכיב העיקרי ברוב הקרמים ובחלק מהסרומים, כולל בחלק מאלו המתיימרים להיות טבעיים. המים יכולים להופיע גם כג'ל או כתמצית צמחית בפאזה מיימית, אך בכל מצבי הצבירה שלהם, הם מוזילים את עלות הכנת הקרם באופן משמעותי. המים כמובן נעימים לעור והופכים את הקרם לקליל יותר, אך יש להם כמה חסרונות לצרכנים:

  • קרמים על בסיס מים אינם יעילים מבחינה קוסמטית - העור מכוסה באופן טבעי בשכבה שומנית, הדוחה את המים ולכן הדרך היחידה להכניס מים לעומק העור, היא לשתות אותם. כל מי שיוצא ממקלחת, מרגיש שהעור נעשה יבש יותר. זו הוכחה פשוטה לכך שהמים לא נספגים בעור או לחות שנשמרת בו לאורך זמן.
  • המים הם בית גידול נפלא לחיידקים ופטריות ולכן אין כל אפשרות להכין קרם עם מים / ג'ל ללא חומרים משמרים. החומרים המשמרים מזקינים את העור בטרם עת וגורמים לנו לרוץ לקנות עוד קרמים יותר יקרים, כדי לתקן את הנזקים.
  • איך בודקים תכולתו של קרם? לפעמים היצרנים "הטבעיים" "שוכחים" לרשום בתווית שהקרם מכיל מים, אבל אפשר לברר את זה בבדיקה ביתית פשוטה: מערבבים בכוס יין גבוהה ושקופה, באופן יסודי וממושך, כפית מהקרם עם כף שמן (למשל שמן זית מהמטבח) ומחכים. אם נוצרה שכבת מים שמעליה צפה שכבת השמן, סימן שהקרם מכיל מים ולכן, בהכרח, גם חומרים משמרים.

 

נפט על הפנים

עוד רכיב שמוזיל משמעותית את עלות הקרמים, הוא נפט. מנפט מכינים כמה מאבני היסוד של הקוסמטיקה המסחרית: מינרל אוויל, פטרולטום, וזלין ופראפין. תוצרי הנפט אוטמים את העור ולא מאפשרים לו לנשום, מה שגורם להזדקנותו בטרם עת, והנה עוד סיבה לרוץ לקנות קרמים יותר יקרים.

 

כדי שלא נרגיש את היובש הנגרם מהחומרים המשמרים ותוצרי הנפט, מוסיפים לנו חומרים כמו למשל פרופילן גליקול או גליצרין, אשר סופחים מים משכבות העור העמוקות אל השכבה החיצונית וכך יוצרים אשליה של תוספת לחות לעור, על חשבון הלחות בשכבות העמוקות יותר. שוב התוצאה היא זהה: אנחנו לא מאבדים אמון במערכת ושוב רצים לקנות קרמים יוקרתיים, שלמעשה מכילים בדיוק את אותם רכיבים.

 

החליפו את הקרמים בשמנים צמחיים
השמנים הצמחיים הם בית המרקחת של הטבע ומכילים את רכיבי האנטי אייגי'נג היעילים ביותר. הגיע הזמן שכולנו נשתמש בהם בריכוז מלא, כמו שמגיע לעור שלנו, במקום להסתפק בריכוזים נמוכים שלהם, כפי שקיימים בקרמים המסחריים.  חפשו את היצרנים שלא מדללים את השמנים הצמחיים במים או בנפט ובדקו מידי פעם את האמינות שלהם. עכשיו, כשזה אפשרי וכל המידע זמין עבורנו ברשת, אין שום סיבה שנסתפק בפחות מהטוב ביותר לעור שלנו.     

 

איפה קונים קרם ללא נפט?

מאז שהקניות באינטרנט הפכו לזמינות, יש אפשרות ליצור קשר ישיר עם היצרנים ולהזמין ישירות דרכם מוצרי קוסמטיקה טבעיים באמת, העשויים משמנים צמחיים בלבד, ללא מים וללא תוצרי נפט, בלי לשלם את עלויות פערי התיווך. עלויות הייצור של קרמים טבעיים הן אמנם גבוהות, אבל אם קונים ישירות מהיצרן, המחיר משתווה למחיר של קרם מסחרי בחנות.

 

אפשר למצוא קרמים ושמנים טבעיים גם אצל נטורופתים, ארומתרפים וקוסמטיקאיות העוסקות ברקיחת קרמים טבעיים בייצור אישי. המטפלים הטבעיים והגישה הישירה לחנויות מקוונות באינטרנט מחזירה את הקשר הישיר בין הצרכן ליצרן, מבטלת את פערי התיווך ומאפשרת ליצרנים להשקיע ברכיבים במקום בפרסום.

 

 

הכותבת היא ביולוגית ובעלת חברת הקוסמטיקה הטבעית "שקד"

 

אם אהבת, אז תאהבי את זה הרבה יותר. לחצי כאן וקבלי במתנה מדריך וטיפים לשריפת שומן (זה באמת עובד)
לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל