תזונה הוליסטית

לפי התזונה ההוליסטית, המזון שאנו אוכלים משפיע על גופנו בצורה ישירה אם בויטמינים, מינרלים, פחמימות או שומנים. אבל לא רק, גם לאופן שבו אנו אוכלים, האיזון האנרגטי שלנו ולתחושות שלנו בעת האכילה יש הפשעה ישירה. רז לבני מביא את עיקרי התורה

חיפוש מתכון דיאטטי
מאת: רז לבני

המזון שאנו אוכלים והרגלי התזונה שלנו משפיעים על גופנו בצורה ישירה: ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות ושומנים הם המרכיבים של גופנו ואחראים לכל הפעילות האופטימאלית שלנו. אך נשאלת תמיד השאלה, האם יש בנו יותר ממרכיבים אלו? ממה מורכבת המחשבה, הנפש, הנשמה?

 

הכוונה בתזונה הוליסטית לא תמיד ברורה לכל ולפעמים אף נשמעת תלושה מהמציאות החומרית בה אנו חיים. מעט מידע תמיד נותן מזון למחשבה, אבל האם המחשבה יכולה לתת מידע למזון? או האם במזון יש יותר מחומרים כימיים הזהים לגופנו?

 

הנסתר מן העין

בשנת 1999 הוכיח ד"ר מאסרו אמוטו (Masaru Emoto) בספרו "מסרים מן המים" ("Message From Water") כי יש יכולת להשפיע על מים דרך תפילות, קללות, ברכות, מוזיקה ומחשבות.

 

בניסוי שערך גילה שדברים אלו השפיעו על המבנה המולקולרי של המים ושינו אותם ביחס לאנרגיה שספחו מהסביבה. ד"ר אמוטו מציג בספרו תמונות של מים שנחשפו למסרים חיוביים - מילים, תמונות או מוזיקה, כתגובה נוצרים גבישים קריסטלים מרהיבים. לעומת זאת כאשר המים נחשפו למסרים שליליים מתקבלות צורות כעורות ואה-סימטריות. מיותר לציין שאחוז רב מגופנו מורכב ממים, כמו גם תזונתנו, ובכן - מה ההשלכות לכך?

 

לאכול כדי לשבוע

אנו אוכלים בהיסח הדעת, חוטפים משהו וממשיכים בדרכנו, או אוכלים במהירות הבזק ואף שוכחים ללעוס, ומקדימים לבלוע אותו לקיבתנו. אוכלים דברים שאין אנו מסופקים מהם או לחילופין ביודעין שהם פוגעים בנו ואף גרוע מכך אוכלים תוך כדי שאנו אכולים ברגשות אשם על עצם תזונתנו. לפרמטרים אלו ישנם השפעה גם על גופנו וגם על נפשנו בצורות שונות.

 

האנרגיה של המזון

מערכת העיכול בהקשר ההוליסטי מקבלת יחס נרחב לכל איבר המרכיב אותה. מערכת זו מבטאת את יכולת ההתמודדות שלנו עם העולם החיצוני לנו.

 

הפה, הלשון ואזור הגרון לדוגמא, מיצגים את "טעם החיים", ואת מקומה של צ'אקרת הגרון המייצגת את דברי הלב. הפעולה הראשונית לעיכול (לאחר עצם המחשבה על כך) היא פעולת הלעיסה: רבות הפעמים שאנו אוכלים בחיפזון, ובצורת אכילה זו אנו פוגעים בבריאותנו משום שהמזון איננו מתעכל באופן מלא, דבר היכול להוביל להרגשת נפיחות, גאזים, צרבות, חוסר במרכיבים תזונתיים, עייפות ועוד.

 

בנוסף, אין אנו נותנים מקום להודיה על מאכלנו (לפחות לא החלק החילוני שבקרבנו) ובכך גם הפסדנו את הערך המוסף האנרגטי אותו הזכרנו בתחילה ואת ההזדמנות "לטעום מהחיים".

 

הקיבה, אזור העיכול העיקרי, ברפואה הסינית תאפיין את אלמנט האדמה- היציבות.  במקרים של אי איזון, אין הקיבה מסוגלת לקבל או לעכל את האוכל כמו שצריך, מה שיכול לגרום לעצירות או שלשול ותחלואים נוספים. השאלה הנשאלת היא, באיזה אופן אנו "מעכלים" את חיינו?

 

גם לכבד, כיס המרה, לטחול, המעי הגס והדק ישנם תפקידים הוליסטיים שונים המקשרים אותם לתזונה הוליסטית ומזונות המתאימים אנרגטית להם.

 

כך שבזמן שאתם חותכים עגבנייה, או מכינים עוף למרינדה כדאי להשקיע מעט מחשבה על התועלת שבכך, להודות על כך ולאכול בשמחה ולא רק בתאווה.

אם אהבת, אז תאהבי את זה הרבה יותר. לחצי כאן וקבלי במתנה מדריך וטיפים לשריפת שומן (זה באמת עובד)

בערוץ דיאטה ותזונה תמצאו את כל המידע העדכני אודות דיאטה, סוגי דיאטות ותזונה נכונה. אם החלטת לעשות דיאטה בריאה או למצוא שיטות הרזיה ללא דיאטה, וגם אם החלטתם ללכת על דיאטת כסאח - אתם במקום הנכון.
אתר bello מביא מידע מעודכן לגבי כל סוגי הדיאטות, בצד מאות מתכונים ותפריטי דלי קלוריות, דרכים לשמירה על בריאות ותזונה מאוזנת באמצעות דיאטות נפוצות, שיטות הרזיה טבעית, מציאת הדיאטה הנכונה ביותר עבורכם ואיך עוברים לאורח חיים שכולל תזונה נבונה.
המאמרים והמידע באתר bello מובאים מפי מומחים בתחומם וביניהם דיאטניות, תזונאים ואנשי מקצוע נוספים.

מתכוני דיאטהתפריטי דיאטהדיאטה לילדיםתזונה נכונהדיאטות מומלצותדיאטה מהירהדיאטניתתזונאיתדיאטה לקיץ, דיאטת אטקינס

   
לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל