המרכיבים:
2 עגבניות גדולות מוצקות, מרוקנות מבשרן (את התוכן שומרים לרוטב)
2 קישואים גדולים מרוקנים מבשרם (את התוכן שומרים לרוטב)
2 בצלים גדולים מרוקנים מבשרם (את התוכן שומרים לרוטב)
כף שמן זית
2 בצלים קצוצים
150 גרם פטריות טריות חתוכות
1 כוס אורז בסמטי שטוף ונקי (מבושל קלות לריכוך קל)
מלח, פלפל שחור גרוס
שמיר קצוץ
3 כפות רסק עגבניות
לרוטב:
בצל אחד קצוץ שטוגן קלות בכף שמן זית, אליו מוסיפים כף רסק עגבניות ואת ה"בשר" של העגבניות והקישוא ומטגנים כשתי דקות.
אופן ההכנה:
מרוקנים את הבצל העגבניות והקישואים מבשרם עם כפית, בעדינות שלא לשבור אותם ומסדרים אותם בתבנית אפייה.
למלית:
1. מחממים את השמן במחבת קטנה על אש קטנה ומטגנים בתוכו את הבצל הקצוץ הפטריות והשום במשך 3-4 דקות, עד לריכוכם.
2. מערבבים בקערה נפרדת את האורז המבושל, הירקות המאודים, רסק עגבניות השמיר המלח והפלפל.
3. ממלאים את הבצלים העגבניות והקישואים במלית האורז ומעל שופכים את הרוטב הממולאים שהכנו מראש, ומכניסים לתנור לאפייה על חום גבוה. מגישים חם.