המרכיבים:
1.5 כוס אורז מלא
3 כוסות מים
2 כפות שמן זית
4 שיני שום כתוש
1/2 כוס דלעת מגוררת
2 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית ציפורן
אופן ההכנה:
1. מביאים את האורז לרתיחה בחום גבוה, מנמיכים את האש, מכסים ומשאירים עד שהאורז מתרכך והמים נספגים, כ-40-45 דקות.
2. בזמן שהאורז כמעט מוכן, מחממים שמן ומטגנים את השום עד שמתחילים להריח אותו, מוסיפים את הדלעת ומערבבים, מחכים דקה, מוסיפים את הגזר לשתי דקות נוספות ומערבבים. מוסיפים את המלח והציפורן.
3. מוסיפים את תערובת הדלעת והשום לאורז ומערבבים. מגישים חם.