המרכיבים:
4 כוסות קמח חיטה מלאה מנופה (אפשר גם קמח כוסמין)
2/3 קוביה (40 גרם) שמרים טריים
200 מ"ל יוגורט
1 כוס מים פושרים עם כמה טיפות מיץ לימון
½ כוס סוכר חום או שליש כוס סירופ אגבה
100 גרם חמאה מומסת
½ כוס רסק תפוחים
1 ביצה
½ כפית מלח
½ כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ולימון + כפית מהסוכר, עד שנוצרת תסיסה (אם לא נוצרת תסיסה לאחר כרבע שעה סימן שהשמרים אינם טריים או לא "עובדים").
2. מערבבים בקערה גדולה 2 כוסות קמח, את שאר הנוזלים ואת שאר חומרי הבצק - שימו לב: על החומרים להיות בערך בטמפרטורת החדר כדי שהשמרים יעבדו. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב.
3. מוסיפים בהדרגה את שאר הקמח ולשים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד - על הבצק להיות מעט דביק, אם חסר - הוסיפו מים חמימים.
4. מניחים לתפיחה במקום חמים למשך 40 דקות.
5. לשים את הבצק במשך כשלוש דקות, ומניחים לתפיחה שנייה לכ-40 דקות. לאחר 40 דקות משמנים היטב את הידיים, וקורצים בעדינות כ-15 כדורים.
6. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים תבנית שקעים - אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון אין צורך לשמן, למרות שהשמן תורם לתחושת הסופגנייה.
עוד חנוכה:
מתכון לסופגנייה דיאט מטוגנת ב-157 קלוריות
מתכון ללביבה מטוגנת, רק 50 קלוריות
על שומן, שמן ומה שבינהם