המדריך המלא לבחירת מנתח פלסטי

כל מה שחשוב לדעת כדי לאתר את המנתח הפלסטי הכי טוב עבורך, כולל רשימת שאלות שחובה לשאול בפגישה ראשונה עם כל מנתח פלסטי. איך תדעי מה סוג ההתמחות של המנתח הפלסטי אצלו את רוצה לעבור את הניתוח, היכן מתקיים הניתוח, מה מחיר הניתוח הפלסטי ומהו כולל ועוד. כל התשובות במדריך המלא לבחירת מנתח פלסטי

המדריך המלא לבחירת מנתח פלסטי  ()
רוצה להתייעץ עם מנתח פלסטי?

לפני שנתחיל בשלל ההמלצות והעצות לגבי בחירת מנתח פלסטי חשבנו לפתוח בחשוב מכל - בבריאות שלכם. הגדלת חזה, הצרת היקפים, מתיחת בטן והעלמת קמטים - כל אלו הם ניתוחים המתבצעים על ידי מנתח פלסטי. אתם רוצים לשפר את המראה שלכם, רוצים לתקן פגמים או לשפר את מראה הגוף שלכם שסימני הגיל ניכרים בו, אבל חשוב לדעת שניתוחים פלסטיים למטרות אסתטיות הם ניתוחים לכל דבר. ניתוח פלסטי נעשה בהרדמה מלאה, והוא תהליך פולשני שעלול להזיק לגוף, וכמובן - השינוי הוא בדרך כלל בלתי הפיך. גם ההחלמה מניתוח פלסטי עשויה להיות מורכבת וארוכה, ולכן יש לגשת לכל תהליך הבחירה של המנתח הפלסטי בשיקול דעת וזהירות מירבית, כמו לכל ניתוח רפואי באשר הוא.

 

אחרי הנאמר לעיל, ברור כעת שהבחירה של מנתח פלסטי היא הבחירה הכי חשובה שאפשר יכולה לעשות אחרי שהחלטתם ללכת על ניתוח פלסטי. אתם חייבים להרגיש שבחרתם את המנתח הטוב ביותר עבורכם, שהכי מתאים לבצע את הניתוח שאתם חולמים עליו. מנתח פלסטי שאותו בחרתם לא חייב להיות המנתח פלסטי הכי טוב בארץ, אבל הוא חייב להיות המנתח פלסטי הכי טוב עבורך. בתהליך בחירת המנתח הפלסטי יש חשיבות רבה לאינסטינקטים, לתחושות הבטן ולמערכת יחסים שנוצרת ביניכם. חשוב שתהיה תחושה טובה, נוחה, לסמוך על המנתח פלסטי שלך ולדעת שהוא יהיה שם לאורך כל הדרך - בהתלבטויות, פחדים ושאלות שלפני, ובעיקר בתמיכה, הקשבה וזיהוי מצוקות רפואיות אחרי הניתוח.

 

ובכל זאת, תחושת בטן זה לא מספיק, זוהי רק ההתחלה, הכלל הראשון והבסיסי. יחד איתו צריכים להיות עוד כמה פרמטרים שאתם חייבים להביא בחשבון, ממש חייבים כי כזכור כל הקסמים הפלאיים של מתיחת בטן וקמטים מקורם בניתוח, עם הרדמה, חתכים, וחלקם גם כוללים אשפוזים. וכמו בכל ניתוח פלסטי יש סיכונים וסיבוכים שאין שום סיבה שתסבלו מהם. אף אחד לא יוכל להבטיח הצלחה של מאה אחוזים - ואם מישהו מבטיח את זה, לכו משם, הוא משקר - אבל אפשר בהחלט להגיע למצב שבו רוב הדברים (כולל הסיכונים והסיבוכים) ידועים וברורים מראש.

איך מתחילים?

מההתחלה. זה אומר שמות של מנתחים פלסטיים מומלצים.

איך מוצאים מנתח פלסטי?

מפה לאוזן - השיטה הפשוטה והבדוקה לשאול את מי שכבר עברה ניתוח פלסטי אם היא ממליצה על המנתח (ומאחר ומדובר לרוב באוכלוסיה נשית תקבלו דיווח מפורט, ומעתה הכתבה תכתב בלשון נקבה). את לא מכירה אף מנותחת? יש להניח שהחברות שלך כן מכירות, ואת בהחלט יכולה לבקש שישאלו עבורך. אותה הטכניקה אפשר להפעיל על השכנות, האמהות בגן ובבית ספר, הקוסמטיקאית, ואפילו הנשים במספרה.

 

בשלב זה כל מה שצריך זה לאסוף שמות ומספרי טלפון ולהצליב מידע: האם שמו של מנתח מסוים עלה יותר מפעם אחת? האם שמו של מנתח אחר נקשר שוב ושוב לניתוח שאת רוצה לעבור?

 

לשאול אחיות שעובדות בחדר ניתוח למה דווקא אותן? משום שהן מכירות יותר מרופא אחד, משום שהן רואות את הרופאים בעבודתם, משום שיש להן כלי שיפוט מקצועיים יותר מאשר לך, ובעיקר משום שהן מרושתות טוב יותר. את לא מכירה אחות חדר ניתוח? אבל חברה של אח של חבר שלך כן, ושכנה מלמעלה מכירה אחות טיפת חלב שיש לה חברה טובה שמכירה את כל האחיות באסותא. אפשר בהחלט להצליב את המידע שמגיע ממנה עם זה שכבר אספת.

 

אבל אל תשאלי רופאים - באותה מידה שבה כדאי להיעזר בידע הפנימי שיש לאחיות חדר ניתוח, ממש לא כדאי לבקש את עצתם של רופאים אחרים. לא רופא השיניים שלך ולא רופא הילדים שלך וגם לא רופאת המשפחה שלך. למה? כי הרופאים מסודרים ב"קליקות". יש להם חברויות צפופות, מערכות יחסים של קח ותן, ואז, בלי שהם יתכוונו לכל רע, הם פשוט ימליצו לך על החברים שלהם. האם הם גם מנתחים מצוינים? מה הם יגידו לך, שלא? הרי הם חברים.

 

היזהרי מפרסומות נוצצות - את מודעות הפרסומת האלה צריך לקרוא בתשומת לב, כולל השורות הקטנות, ולבדוק אם הן מפרסמות רופא מסוים או שכל מה שהם רוצים זה שתזכרי את שם המכון. שימי לב גם לתמונות ה"לפני ואחרי" במתפרסמות במודעות, ונסי לבדוק אם זווית הצילום, סוג התאורה והמרחק של המצלמה מהמצולמת זהים בשתי התמונות. במקרים רבים תגלי שמי שעבר את הניתוח זו התמונה (ע"ע פוטושופ).

בעניין הרופא החתיך והמקסים שהתראיין אתמול בתוכנית האירוח, צריך לזכור שיחסי ציבור טובים והופעה כובשת אינם מעידים בהכרח על רמה מקצועית או על יכולת ניתוחית טובה. מצא חן בעיניך? הוסיפי את שמו לרשימה ובדקי.

איך בודקים את המנתח פלסטי?

קובעים פגישת ייעוץ, ולא שוכחים לברר אם היא כרוכה בתשלום. המנתח ינסה להרשים אותך, לטעת בך אמון ולצרף אותך לרשימת המנותחות שלו - זה תפקידו וזה בסדר.

 

התפקיד שלך במהלך הפגישה הוא לבדוק עד כמה המנתח פלסטי הזה באמת מתאים לך. לכן, וכדי למנוע שכחה עקב התרגשות או בלבול, כדאי שתקחי איתך את רשימת השאלות שמופיעה בהמשך. את יכולה כמובן להוסיף עליה שאלות נוספות שמעניינות אותך ושאנחנו לא חשבנו עליהן, אבל אל תצאי מהחדר לפני שיש לך תשובות לפחות לכל השאלות כאן. והמלצה שלנו - תרשמי את התשובות, אל תתביישי.

פגישה עיוורת עם מנתח פלסטי?

איך מתחילים פגישה עם מנתח פלסטי? בתיאור מדויק ככל האפשר של מה שמפריע לך: הבטן? הקמטים? החזה? זה הזמן להוציא את הכל (בצורה מדויקת - אין צורך ב"אובר שרינג").

 

כדאי מאוד שתגידי גם מה היית רוצה שיקרה לך בעקבות הניתוח: אני רוצה לרדת בשתי מידות בבגדים, לעלות שלוש מידות בחזייה, אני רוצה בטן שטוחה, אני רוצה פנים חלקים וזוהרים, אני רוצה רגליים חטובות. חשוב מאוד שתבטאי את ציפיותייך בקול רם כדי ששניכם - גם המנתח וגם את - תוכלו לדעת אם מדובר בציפיות ריאליות.

 

בשלב הזה אמור הרופא להציע לך את מה שהוא רואה כפתרון המתאים. כלומר, לתאר בפנייך את הניתוח המועדף, את יתרונותיו וחסרונותיו (כולל פירוט הכאבים, מיקום הצלקת, הירידה בתחושה, מהירות ההחלמה וכמה זמן אמור הפתרון הזה להחזיק מעמד). הקשיבי היטב לדבריו של הרופא, עצרי אותו אם משהו בדבריו לא ברור לך, ואז הפני אליו את השאלות שלך. ושוב - ת-ר-ש-מי, קל וחומר אם את נפגשת עם כמה מנתחים.

מדריכי אסתטיקה נוספים

רשימת הזהב: השאלות החשובות שצריך לשאול מנתח פלסטי

האם המנתח פלסטי הוא מומחה בכירורגיה פלסטית?

אל תחשבי לרגע שמדובר בשאלה קלת ערך או פשוטה. במדינת ישראל מותר לכל רופא לבצע כל ניתוח. כן, כן. פרט לרופאי השיניים, שחייבים לעסוק ברפואת שיניים בלבד, אין אצלנו שום חוק שאוסר על רופא כללי או רופא משפחה, למשל, לבצע מתיחת פנים, כמו שעל פי החוק יכול גם כל פלסטיקאי לבצע ניתוח מוח.

 

האם היית מסכימה שרופא העיניים שלך ינתח את לבך? אז למה שתסכימי שמישהו, שהוא אינו מומחה בכירורגיה פלסטית, ייגע בפנייך או בגופך?

 

חשוב לדעת: התמחות בכירורגיה פלסטית אורכת שש שנים. תעודת המומחיות ניתנת רק בסוף התקופה ואחרי מבחן מסכם, שגם אותו צריך לעבור בהצלחה. כן, כדי להיות בטוחה שאת עומדת להפקיד (ולא להפקיר) את גופך רק בידיו של מי שמוסמך לכך, בקשי לראות את תעודת המומחיות שלו.

 

שימי לב: הבקשה הזאת היא לא רק לגיטימית אלא גם הכרחית, במיוחד במקרה של מכונים וקליניקות, שבדרך כלל מפרסמים את עצמם ולא את הרופאים שמנתחים אצלם.

 

זאת ועוד: בתעודה שאת מחפשת צריך להיות כתוב "מומחה לניתוחים פלסטיים". המונח "מומחה לניתוחים קוסמטיים" הוא חסר משמעות מבחינה זו. אין מומחיות בניתוחים קוסמטיים, ולכן גם אין לכך תעודה רשמית, לא בארץ ולא בחו"ל. התעודות שעליהן מופיע "מומחה לניתוחים קוסמטיים" הן תעודות פרטיות.

כמה זמן המנתח פלסטי נחשב למומחה?

זו אחת הדרכים לבדוק כמה ניסיון יש לו. אם הוא רק עכשיו סיים את ההתמחות ופתח את הקליניקה, אולי כדאי שיצבור את ניסיונו על אחרות. יכול להיות שכך תפספסי רופא מצוין ומנתח מוכשר, ובכל זאת - לניסיון ולמיומנות יש חשיבות מכרעת בניתוחים בכלל ובניתוחים פלסטיים בפרט. מנתח מיומן לא רק שולט יותר בטכניקה הניתוחית: הוא גם פחות מופתע מסיבוכים, ויש לו יותר ידע פרקטי שעוזר לו להתגבר עליהם.

כמה ניתוחים מהסוג שאת רוצה לעבור מאחוריו?

אם התשובה שתקבלי תהיה מסוג "מאות" או "עשרות", בקשי פירוט מדויק יותר: מתי היה האחרון? כמה ניתוחים כאלה עשה בחודש האחרון או בשנה האחרונה?

 

ככל שהמנתח פלסטי עשה יותר ניתוחים מהסוג שאת רוצה לעבור, כך את יכולה להיות יותר שקטה. אבל אם את עיקר הניסיון שלו הוא צבר בניתוחי הגדלת חזה ואילו את רוצה לעשות השטחת בטן, כדאי לך לחפש מישהו אחר. נסי לשים לב למספרים שנשמעים לא ריאליים ולהתרברבות שנשמעת כאילו אין לה כיסוי.

האם הוא נתקל בסיבוכים בניתוח מהסוג הזה ואילו?

אין רופא שלא נתקל בסיבוכים. זה חלק מהעניין. לכן, אם תשובתו של המנתח תהיה משהו בנוסח "לא היו לי סיבוכים", כדאי שתדעי: או שהוא משקר (ואת לא רוצה להפקיר את גופך בידיו של אדם לא אמין) או שהוא כמעט לא מנתח (וגם זה את לא רוצה).

תמונות "לפני ואחרי"?

אז ככה:

א. הסתכלי בתמונות, בכל התמונות, בתשומת לב.

ב. חפשי בניהן את אלה שהכי דומות לך או למצב של גופך.

ג. זכרי שמדובר בתמונות של הניתוחים הכי טובים שלו.

בקשי לשוחח עם מנותחת

(אחת לפחות) שעברה אצל המנתח אותו ניתוח בדיוק. כיוון שמדובר בבקשה שכיחה, יש לרופא בדרך כלל רשימה של כמה מנותחות לשעבר שכבר הביעו את הסכמתן לדבר עם מנותחות פוטנציאליות. אותן את יכולה לשאול הכול: איך הוא היה, איך הוא התנהג, ובעיקר - מה היא הרגישה, איך עברה עליה תקופת ההחלמה, כמה כאב, כמה זמן לקח כל שלב בהחלמה וכו'.

בית חולים או קליניקה?

היכן מבוצע הניתוח? בבית חולים? בקליניקה? ואם בקליניקה - האם היא מאושרת לניתוחים פלסטיים על ידי משרד הבריאות?

 

לאישור של משרד הבריאות יש חשיבות מכרעת, וחשוב שתקפידי על כך. בדקי אם הקליניקה אכן נכלל ברשימת חדרי הניתוח הפרטיים שמאושרים לניתוחים פלסטיים. אם המקום חדש ולא עלה בידך למצוא רשימה מעודכנת, אז בדקי באגף לרישוי מוסדות ומכשירים במשרד הבריאות בירושלים אם יש למקום אישור לביצוע ניתוחים פלסטיים.

 

אם מדובר במקום ישן (או חדש) שאין לו אישור כזה, אל תסכימי לעבור שם ניתוח.

 

אם את עומדת לעבור ניתוח שמחייב אשפוז, גם אם מדובר בלילה אחד בלבד, בררי מיהם הרופאים שנשארים שם לתורנות לילה.

הרדמה מלאה או חלקית?

אם יש לך העדפות אישיות בנוסח "רק בהרדמה מלאה" או "שום פנים ואופן לא הרדמה מלאה", המקום להעלות אותן הוא בפגישה הראשונה עם הרופא. כדאי לשמוע מה הוא חושב על רצונך ולוודא שאתם מסכימים לגבי סוג ההרדמה שתבוצע.

מיהו המרדים?

האם הוא מומחה בהרדמה? האם מדובר במרדים שהוא חלק מצוות בית החולים? האם את יכולה לבחור את המרדים?

בקשי לקרוא את טופס ה"הסכמה המודעת לניתוח" ועברי עליו עם המנתח

קריאה של טופס ההסכמה במועד קרוב לניתוח לא מאפשרת עיון רציני ומעמיק בכתוב, ופוגעת ביכולת שלך להחליט בצורה הגיונית אם את אכן רוצה לעבור את הניתוח למרות הסיבוכים שמצוינים בטופס.

כמה עולה ניתוח (או הכל כלול?)

בררי לא רק כמה זה עולה, אלא גם מה כולל המחיר שזה עתה נאמר לך.

 

מחיר הניתוח אמור לכלול: שכר המנתח, מחיר הפרוטזה (אם יש צורך בה), חדר ניתוח, מרדים, אשפוז, מספר הביקורים אחרי הניתוח, תיקונים, שלב נוסף אם מדובר בניתוח רב-שלבי.

 

גם על תנאי התשלום יש בהחלט מקום לדבר: אפשר בתשלומים? בכמה? יש הנחה על מזומן? מה גודלה? בעניין הכסף, כדאי שתדעי מראש שניתוחים פלסטיים הם עסק יקר. למה? יש להניח שזה כך משום שמדובר במותרות, ובטוח שבגלל חוקים של ביקוש והיצע. האם מחיר גבוה מרמז על איכות לא תמיד ולא בהכרח, ואת בהחלט צריכה לעשות סקר שווקים גם בעניין המחיר. לעומת זאת, הביאי בחשבון שמחיר ניתוח זול במיוחד יכול להעיד על מנתח פלסטי פחות מנוסה, או על תנאי חדר ניתוח, ציוד ואשפוז פחות טובים.

 

פרטים נוספים אודות מחירון ניתוחים פלסטיים ניתן לראות במדריך הניתוחים הפלסטיים שציינו למעלה.

צריך תיקון?

לפעמים אכן צריך תיקון. בניתוחי אף, למשל, עשרה אחוזים מהמנותחים זקוקים לתיקון קטן כזה או אחר כדי להגיע לצורת האף הרצויה, וזה לא הניתוח היחיד שיכול להצריך מקצה שיפורים.

 

מה מחירו של ניתוח תיקון? האם את אמורה לשלם עליו מחיר מלא, או רק את מחיר חדר הניתוח? את כל זה צריך לברר היטב וכבר בהתחלה.

זמינות ואמינות?

האם המנתח מוסר לך את מספר הטלפון הנייד שלו ואומר לך שאפשר להשיג אותו בכל שעה? מה קורה אם יש בעיה בלילה של הניתוח או יומיים אחריו - למי את אמורה להתקשר? לאחות? למכשיר הביפר של הרופא (שיכול לענות עליו ויכול גם לכבות אותו) או ישירות אליו?

בחירת מנתח פלסטי: לסיכום

בסופה של הפגישה, כשתצאי החוצה, בדקי קודם כול את הרגשתך: האם הרגשת נוח בחברתו של אותו מנתח פלסטי? האם את מרגישה שאת יכולה לבטוח באותו מנתח פלסטי? האם קיבלת תחושה שהוא השקיע בך מספיק זמן? בכל מקרה - אל תחליטי מיד. תני לעצמך זמן לחשוב על הדברים ששמעת, היפגשי עם עוד מנתחים פלסטיים אחד לפחות, בחני שוב את כל המידע שצברת ורק אז קבלי החלטות.


אם אהבת, אז תאהבי את זה הרבה יותר. לחצי כאן וקבלי במתנה מדריך וטיפים לשריפת שומן (זה באמת עובד)

בעולם האסתטיקה של bello תמצאו מידע עדכני ואמין אודות כל הקשור לעולם האסתטיקה: הסרת שיער, הגדלת חזה, מנתחים פלסטיים, ניתוחים פלסטיים, טיפולי קוסמטיקה, שאיבת שומן, הסרת משקפיים, הלבנת שיניים ועוד. אם החלטת לעשות טיפול אסתטיקה אצל קוסמטיקאית או ניתוח פלסטי אצל מנתח פלסטי הגעת למקום הנכון. אתר bello מביא מאמרים, כתבות ומדריכים על כל תחום בעולם האסתטיקה והקוסמטיקה.
באתר תמצאו מידע מקיף ומגוון שמובא קוסמטיקאיות, מנתחים פלסטיים ומומחי אסתטיקה בכירים.

הסרת שיער בלייזרהלבנת שינייםחזההורדת שיערמנתח פלסטיקוסמטיקאיתניתוחים פלסטייםבוטוקסטיפולי קוסמטיקהפילינגעיצוב גבותרפואה אסתטית

לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל