את דג הסלמון ניתן לרכוש בצורת פילה או בצורת פרוסות עגולות. כדאי יותר לקנות את הפילה מאחר והוא יותר עבה, מכיל יותר בשר, ולכן גם יוצא טעים ועסיסי יותר.
אפשר לקנות את דג הסלמון טרי, קפוא לחלוטין או מצונן, כל האופציות טובות וכל אחד יבחר מה שמתאים לו, לתקציבו ולהרכב הסועדים.
סלמון בתנור נחשב למנת חלבון.
המרכיבים:
פילה סלמון
1-3 שיני שום כתוש
כ-1/2 כפית עד כפית חרדל (תלוי בגודל הדג)
כף חומץ בלסמי
1-2 כף סויה
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר (זנגוויל) טרי
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מניחים בתבנית את הסלמון. מגרדים בפומפייה קטנה את הג'ינג'ר לקערה ומוסיפים אליה את כל יתר המרכיבים מערבבים ויוצקים על הסלמון.
2. אופים מכוסה בתנור בחום גבוה (200 מעלות) במשך 15-17 דקות ועוד כ-2 דקות ללא הכיסוי.