הסלמון, דג הים הצפוני, מתהדר בשפע של יתרונות בריאותיים: אחוזי חלבון גבוהים ואחוזי שומן נמוכים והחשוב מכל - חומצת אומגה 3, החיונית לבריאות המוח ומערכת העצבים, עוזרת בהורדת שומנים בדם ומפחיתה את הסיכון למחלות לב. בנוסף, היא מסייעת בטיפול בדיכאון, דלקת מפרקים ומחלות דלקתיות נוספות.
המרכיבים ל-2 מנות:
1 כף שמן זית
3-4 פטריות חתוכות
1 שן שום כתושה
סלומון, פרוס לנתחים
200-250 מ"ל יוגורט עזים או 1 כוס חלב עזים
מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות ההכנה:
1. במחבת קטנה מחממים שמן זית ומעט מים. מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום עד להשחמה ומשאירים בינתיים בכלי בצד.
2. מניחים נתח סלמון עם העור כלפי מטה על המחבת החמה (בלי להוסיף שמן), מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס, שופכים מעל הסלמון מיכל של יוגורט ומוסיפים את הפטריות.
3. מבשלים על אש נמוכה בין שבע לעשר דקות, עד שהסלמון משנה צבעו מכתום לוורוד ומוסיפים את הפטריות ששמרנו בצד.
חשוב לא לבשל יותר מדי את הסלמון, כדי שלא יאבד את הרוך והקלילות שלו.