5 מנות, 500 קלוריות למנה
המרכיבים:
10 עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
חבילת בזיליקום טריה שטופה וקצוצה
1 חבילת פסטה מקמח מלא
1 כף שמן זית כתית
רבע כפית מלח, פלפל שחור גרוס
כף חומץ בלסמי
כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מטגנים במחבת גדולה את הבצל במעט שמן זית. את השום נוסיף לקראת הסוף היות ויש לו נטייה להישרף מהר. מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כחמש - עשר דקות.
2. מוסיפים את חומץ הבלסמי ומערבבים.
3. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לסנן את הפסטה בגמר הבישול, ולא להשאירה במים. הסיבה: המים ממשיכים לבשל אותה גם אם כיביתם את האש, החום ממשיך בעבודת הבישול.
שימו לב לכלל חשוב: הפסטה לעולם לא "מחכה" לרוטב, הרוטב יחכה תמיד לפסטה...
5. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, יוצקים מעליה את הרוטב ומגישים.