המרכיבים:
3 קופסאות גבינות סך הכל 750 גרם- גבינה לבנה 5% או 3%
6 ביצים
חצי כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל אחד
2 כפות קורנפלור
כף קמח
לגרד קליפת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. תחילה יש להרתיח קומקום מים ואת המים החמים לשפוך לתוך תבנית עמוקה אותה יש להניח על רצפת התנור. יש לכוון חום תנור לחום הכי גבוה.
2. להפריד חלמונים מחלבונים ואז לשים בקערה את החלמונים, קליפת הלימון המגורדת והגבינות ולערבב טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לסנן ולנפות לתוך קערה נפרדת את הקורנפלור, הקמח ואינסטנט הפודינג.
4. בקערה נוספת - יש להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
5. לקחת 4 כפות מהקצף של החלבונים ולקפל לתוך קערת החלמונים.
6. להוסיף לקערת החלמונים את תכולת הקערה של הקמח, האינסטנט פודינג והקורנפלור (סעיף 3).
7. את תכולת הקערה של הקצף של החלבונים יש לערבב בתנועות קיפול אל תוך קערת הצהובים.
8. לשים את כל התערובת בתבנית מספר 26 עם נייר אפייה בתחתיתה ולאפות כ3/4 שעה.
לבדוק עם קיסם: אם לאחר נעיצתו יצא יבש - סימן שהעוגה מוכנה.
אחרי האפייה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד כרבע שעה כשהתנור כבוי.
אפשרות:
לאחר שהעוגה קרה להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג ולמרוח מעל.