האורז הוא אמנם מזון בסיסי, אבל מציע יתרונות רבים. הוא נחשב לאחד הדגנים הכי בריאים ומתאים לכולם, בעיקר למי שסובל מתופעות אלרגניות שונות. האורז עשיר בסיבים תזונתיים החיוניים לעיכול תקין ויציאות סדירות, ובנוסף מכיל הרבה ויטמין E - שתורם לניקוי רעלים וייצוב לחץ דם.
אני ממליצה לאכול אורז מלא או חצי מלא (בסמטי), הכוללים את הקליפה והנבט. איכויותיו המרפאות של האורז נמצאות בחלקים אלו, כיוון שיש בהם רמה גבוהה של אשלגן והם דלים בנתרן (האורז הלבן מקולף מהקליפה והנבט ולכן פחות בריא). האורז הבסמטי מכיל ריכוז גבוה של עמילוז ולכן גם לאחר הבישול יוצא "אחד אחד". משך הבישול שלו קצר יותר מסוגי אורז אחרים, הוא מעניק תחושת שובע לזמן ממושך ועוזר לווסת את רמת הסוכר בדם.
מרכיבים
1 כף שמן זית
1 בצל חתוך לטבעות
2 שיני שום חתוכות דק
1 כוס אורז בסמטי
3 כוסות מים
1/2 כוס חמוציות
אופן ההכנה
מחממים כף שמן זית ומעט מים בסיר רחב, מוסיפים את הבצל, חופן נדיב של חמוציות (אפשר גם צימוקים) ואת השום ומטגנים קלות, מוסיפים אורז בסמטי שנשטף במים וסונן, מערבבים יחד ומתבלים במלח, פלפל שחור וסומק, מוסיפים מים, מחכים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 15-20 דקות.
מומלץ להגשה עם סלט עלים.
* הכותבת היא נטורופתית, רפלקסולוגית ומטפלת בפרחי באך.