המרכיבים: (לתבנית בקוטר 22 ס"מ)
תרסיס שמן לשימון התבנית
2 כפות פירורי לחם
5 קישואים (או כל ירק מסוג אחר)
3 ביצים מופרדות (לחלבון ולחלמון)
2 מיכלי יוגורט 0% טבעי
1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 3%
1 גביע (200 גר') גבינה מלוחה צפתית/בולגרית 5%
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית וזורים בה את פירורי הלחם.
- מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה לתוך קערה. מוסיפים את החלמונים, היוגורט והגבינות ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לעיסה. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ- 40 דק'.
הכותבת היא דיאטנית קלינית M.Sc, מתמחה בגישות חדשות לטיפול בעודף משקל במבוגרים ובילדים
www.lightneasy.net