השמנים המומלצים ביותר לתיבול סלט הם: שמן זית, שמן שומשום, שמן אגוזים ושמן בוטנים. פרט לטעמם העשיר אלו מכילים יתרונות תזונתיים שאינם מצויים בסוגי שמנים אחרים.
שמן זית דורש טיפול ויחס נאות כשל יחס למלך: ערכם התזונתי של נוגדי החמצון שנמצאים בשמן הזית עלולים להיפגם אם שמן הזית לא יטופל כראוי. שמן זית שנחשף בזמן אחסונו לסביבה נוטפת אור שמש וחום יכול להיהרס בנקל. לכן, חשוב שתשמרו את שמן הזית בכלי זכוכית אטום, במקום חשוך וקריר.
שאלה חוזרת ונשנית בקרב תזונאים ודיאטנים היא "באיזה שמן כדאי להשתמש לבישול".
התשובה היא כדלקמן: השמנים המומלצים ביותר לשימוש בבישול הם אלה שלא מאבדים את חומצות השומן החיוניות לגוף לאחר בישול ממושך. אלה הם שמן קנולה ושמן זית.
עלים ירוקים יכולים לקבל טוויסט מעניין וטעים אם יוסיפו להם טעם של בזיליקום ריחני. זאת ניתן לעשות בקלות על ידי הכנת שמן זית מעודן וריחני בטעמו של הריחן הנהדר הוא הבזיליקום.
המרכיבים:
צרור עשיר ורענן של עלי בזיליקום טריים שטופים ונקיים
2 כוסות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
1. שמים את עלי הבזיליקום השטופים במיכל מעבד המזון יחד עם השמן זית. סוגרים היטב את מכסה המיכל ומפעילים את מעבד המזון, מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מעבירים את התערובת לסיר קטן, מניחים על אש קטנה ומביאים לרתיחה.
3. מניחים את התערובת להצטנן מעט, ואז מסננים היטב (עם מסננת צפופה).
4. מעבירים לאיחסון בבקבוק זכוכית אטום ומשתמשים לפי הצורך.